Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ (περίπου 25χ35) και τοποθετούμε μέσα ψωμί, φέτες του τοστ, καθαρισμένες από την κόρα και βουτυρωμένες. Σκεπάζουμε τις φέτες το ψωμί με άφθονο τριμμένο τυρί γκούντα ή ένταμ. Σ' ένα μικρό λαδωμένο τηγάνι, αδειάζουμε 1 μεγάλη κονσέρβα Κορν μπηφ και το ζεσταίνουμε μέχρι να "διαλυθεί", βοηθόντας με ένα πηρούνι. Απλώνουμε το λυωμένο κορν μπηφ στο ταψί, πάνω από τα τυριά και σκεπάζουμε με νέο στρώμα τυριά. Συνολικά, θα χρειαστούμε 300 γρ. τυρί γκούντα και 300 γρ. τυρί ένταμ ή έμενταλ ή κασέρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα. Όλα τα τυριά, που λυώνουν είναι κατάλληλα, η διαφορά βρίσκεται στο πόσο έντονη γεύση τυριού θέλουμε (τα γκούντα, ένταμ και έμενταλ έχουν απαλή γεύση) ή πόσο αλμυρό μας αρέσει το σουφλέ (το κασέρι, η γραβιέρα και το ρεγκάτο είναι πιό αλμυρά). Στην θέση του κορν μπηφ μπορούμε επίσης να βάλουμε κομματάκια μπέϊκον ή ζαμπόν. Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτί γάλα εβαπορέ και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο, για μιά ώρα ή δύο, να μουσκέψει το ψωμί. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, κτυπάμε 2 αυγά με 1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ ή 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ) και περιχύνουμε την επιφάνεια του σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς (170, αν είναι με αέρα) για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά στην επιφάνεια του σουφλέ. Σερβίρεται αμέσως, ζεστό. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Είναι τόσο εύκολο σουφλέ, που γίνεται και από παιδιά. Δεν χρειάζεται τεχνική, απλώς αραδιάζεις τα υλικά με την σειρά και στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.