Παραδοσιακός Καβουρμάς


Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια 2 κιλά κρέας μοσχάρι από λάπα και πλαϊνά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, να βράσει σκεπασμένο, με 40 γρ. αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη και 1-1,5 φλυτζάνι νερό.  Χρειάζεται περίπου 3 ώρες και πρέπει να μείνει μόνο με το λίπος του και καθόλου νερό.  Μετά τις 3 ώρες, πετάμε όσα κομμάτια λίπους δεν έλυωσαν και αδειάζουμε τον καβουρμά σε μακρόστενο τάπερ, να κρυώσει, φροντίζοντας να πιέζουμε, να φορμαριστεί.  Σκεπάζουμε με το λίπος από την κατσαρόλλα, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά αέρα.  Μπορείτε να βάλετε και ένα μέρος κρέας από αρνί, αν σας αρέσει η γεύση.  Αν θέλετε, μπορείτε, αντί για τάπερ, να βάλετε τον καβουρμά σε έντερο διαμέτρου 8-10 εκατοστών (πουλάνε κάπου στην Ευριπίδου), δένοντας καλά τις άκρες με σπάγγο.  Γίνεται στρογγυλός σαν μεγάλο σαλάμι. Μπορεί επίσης να τυλιχτεί ρολλό, μέσα σε λαδόκολλα.  Κόβεται φέτες και χρησιμοποιείται κρύος, σε σάντουιτς (του πάει τρελλά η μουστάρδα και η μαγιονέζα) ή σαν μεζές, αλλά και στις ομελέτες.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολη, παραδοσιακή συνταγή, διατηρείται πολλές μέρες στο ψυγείο.  Πολύ οικονομικό επίσης, γιατί χρησιμοποιεί τα πιο φτηνά κομμάτια του κρέατος.  Μια φυσική λύση στην θέση των αλλαντικών.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget