Γρήγορη Πανακότα με Καφέ και Νουτέλα

Μια ακόμη πανεύκολη εκδοχή της αγαπημένης πανακότας, αυτή τη φορά με καφέ και νουτέλα.

Υλικά για 4-6 άτομα


  • 200 γρ, κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γάλα
  • 100 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας καφές στιγμιαίος
  • Νουτέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε (δεν βράζουμε) την κρέμα με το γάλα και το ζαχαρούχο.
Διαλύουμε στο ζεστό μείγμα τον καφέ και μετά την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσπαθώντας να μην κάνουμε αφρό.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να δέσει η κρέμα.
Ζεσταίνουμε ανάλογη νουτέλα στον φούρνο μικροκυμάτων να γίνει ρευστή, περίπου μια κουταλιά της σούπας γεμάτη για κάθε ποτήρι και περιχύνουμε την πανακότα από πάνω, βάζοντας πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Επειδή η νουτέλα σφίγγει αρκετά στο ψυγείο, αν προτιμάμε, διαλύουμε μέσα στην ζεστή νουτέλα λίγη κρέμα γάλακτος, να γίνει πιο ρευστή, σαν σιρόπι.

Καλή επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget