Πως διατηρώ τις φράουλες φρέσκες με ξύδι


Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, είναι ευκαιρία να τις ευχαριστηθούμε σε ποσότητα. Όμως οι φράουλες έχουν το ιδίωμα να μουχλιάζουν. Ένα χρήσιμο τιπ, για να μην χαλάνε μετά από λίγες μέρες στο ψυγείο, μέχρι να τις καταναλώσουμε, είναι να τις βουτήξουμε για πέντε λεπτά μέσα σε μια λεκάνη νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει λίγο ξύδι. Τις ξεπλένουμε μετά με καθαρό νερό, τις στραγγίζουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στο ψυγείο. Θα δείτε ότι αυτή τη φορά θα κρατήσουν πολλές μέρες φρέσκες, σαν να τις κόψατε μόλις.

Η αναλογία είναι ένα φλυτζάνι μηλόξυδο με 8 φλυτζάνια νερό. Αυτό θα σκοτώσει τα βακτήρια, που υπάρχουν φυσικά πάνω στο φρούτο και θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας.  Καλό είναι, επειδή η υγρασία τις επηρεάζει επίσης πολύ, σαν πρόσθετο μέτρο, να τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφά την υγρασία και αν το σκεύος που θα τις βάλουμε έχει καπάκι, να μπορεί να παίρνει αέρα.

Δοκιμάστε το!


--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget