Μαρμελάδα Σύκο

Πλένουμε περίπου 2 κιλά σύκα, ώριμα. Καθαρίζουμε και πετάμε τα κοτσάνια και τυχόν σκληρά σημεία, χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα.
Βράζουμε τα σύκα σε μέτρια φωτιά με 3 ποτήρια νερό, για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσουν καλά.
Περνάμε τα σύκα από το multi, να λυώσουν και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη και βράζουμε για 15 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, να μην κολλήσει.
Αφήνουμε λίγο, να κρυώσει και βάζουμε την μαρμελάδα σε βαζάκια.
Αν χρησιμοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται κονσερβοποίηση.

Πλεονέκτημα: Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή και μια καλή λύση, για να αξιοποιήσουμε όλα τα σύκα, που δεν μπορούμε να καταναλώσουμε, ιδιαίτερα τα παραγινωμένα.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget