Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια με Σφολιάτα & Μαρμελάδα

Οι μέρες των σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα, είναι μια καλή ευκαιρία, να διασκεδάσουμε, μαγειρεύοντας και φτιάχνοντας γλυκά, με τα παιδιά, για τα παιδιά. Ένα εύκολο υλικό, για να δουλέψουμε, είναι το φύλο ζύμης, που είναι κομμένο σε τετράγωνα ή κύκλους.
Η ζύμη πρέπει να είναι τελείως ξεπαγωμένη. Παίρνουμε ένα φύλο (τετράγωνο ή στρογγυλό δεν έχει σημασία) και κόβουμε και αφαιρούμε ένα κύκλο στην μέση. Το τοποθετούμε επάνω σ' ένα άλλο φύλο, το οποίο έχουμε βρέξει προηγουμένως με νερό και τα πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους. Τα κόβουμε με τα ειδικά φορμάκια κοπής φύλου, σε σχήματα, όπως αστέρια, Χριστουγεννιάτικα δέντρα, καμπάνες κλπ. Αλείφουμε την επιφάνεια του πάνω φύλου με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε και ένα κουταλάκι μαρμελάδα (τα παιδιά τρελαίνονται για μαρμελάδα) στο κέντρο, στο σημείο που κόψαμε τον κύκλο αρχικά. Βάζουμε τα σφολιατάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά, στους 170-180 βαθμούς, στην χαμηλή σκάλα του φούρνου, για να ψηθούν και από κάτω. Όσο τα κουλουράκια θα ψήνονται, η μαρμελάδα θα απλώσει και θα καλύψει το στρογγυλό κενό που αφήσαμε. Μόλις κρυώσουν τα σφολιατάκια, η μαρμελάδα θα κρυώσει επίσης, αλλά στο πιο σκληρό της. Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα μαρμελάδας, θα μοιάζουν με κοσμήματα, με πολύτιμους λίθους.  Λίγη ζάχαρη άχνη εδώ κι εκεί, θα δώσει την αίσθηση του χιονισμένου τοπίου.

Πλεονέκτημα:  Στην ουσία, δεν πρόκειται για συνταγή.  Θα το έλεγα μάλλον Διαχείριση Υλικών.  Χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλο, που απλά το κόβουμε σε σχήματα και ψήνουμε.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget