Εύκολη Σπιτική Crème Fraîche με Γιαούρτι

Μπορεί να την έχετε δει σε συνταγές, ίσως και στο σούπερ-μάρκετ, αλλά σίγουρα δεν ξέρατε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξετε στο σπίτι, με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος.
Είναι απλό, 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.  Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με λίγο φιλμ για τρόφιμα, να παίρνει όμως αέρα και φυλάμε το δοχείο σε ένα σχετικά ζεστό σημείο, για περίπου 24 ώρες, εκτός ψυγείου.  Χρειάζεται προσοχή, το δοχείο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι καλά αποστειρωμένο.
Μετά από 24 ώρες (ή 36 αν το σπίτι μας είναι κρύο και η Crème Fraîche δεν δείχνει να πήζει), η Crème Fraîche θα έχει πήξει αρκετά και θα μοιάζει με μαγιονέζα ή γιαούρτι.  Ανακατεύουμε και πάλι καλά, κλείνουμε το δοχείο και την βάζουμε στο ψυγείο.  Μετά από 24 ώρες στο ψυγείο, είναι έτοιμη για χρήση, αυθεντική, σπιτική, πηχτή, γευστική και απίστευτα εύκολη Crème Fraîche.  Διατηρείται γύρω στις 10 ημέρες στο ψυγείο και όσο παραμένει, πήζει κι άλλο.

Πλεονεκτήματα:
Μαγειρεύεται, χωρίς να σβολιάζει στις υψηλές θερμοκρασίες, μπαίνει στα γλυκά, χρησιμοποιείται και σκέτη σαν συνοδευτικό ή σαν επικάλυψη γλυκών, μπορεί να χτυπηθεί σαν σαντιγύ, με ζάχαρη ή χωρίς, έχει απίστευτη γεύση.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget