Τούρτα Παγωτό Λευκής Σοκολάτας με Μαστίχα και Βερίκοκα


Υλικά για το παγωτό (4-6 άτομα):
1 λίτρο γάλα, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 400 γραμ. λευκή σοκολάτα, 8 κρόκοι αυγού, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 1 φυσική βανίλια σε σκόνη, 2 κουτ. του γλυκού σκόνη μαστίχα, 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα.

Για την σάλτσα βερίκοκο:
½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό, 12 ξερά βερίκοκα, ¼ κουτ. του γλυκού σκόνη μαστίχα,

Για το σερβίρισμα: 1 πακέτο μπισκότα digestive λίγο βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το γάλα με τη κρέμα προσέχοντας να μη πάρουν βράση. Ψιλοκόβετε την λευκή σοκολάτα και την ρίχνετε στο ζεστό γάλα. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη σοκολάτα και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά. Ξαναρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα, προσθέτετε τη μαστίχα και το ένα σφηνάκι με το λικέρ μαστίχας και ανακατεύετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν καλύπτει τη πίσω πλευρά ενός κουταλιού και δεν χύνεται. Αφήνετε να κρυώσει και αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε, βάζετε τη κρέμα στην κατάψυξη, αφήνετε 3-4 ώρες, στη συνέχεια την χτυπάτε στο μίξερ, ξαναβάζετε στη κατάψυξη και επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές.

Για τη σάλτσα με τα βερίκοκα:
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την υπόλοιπη μισή βανίλια για 5 λεπτά, προσθέτετε τα βερίκοκα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, την μαστίχα και το ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας. Βράζετε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει.

Για να σερβίρετε το γλυκό, τρίβετε τα μπισκότα στο μίξερ ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε με λίγο λιωμένο βούτυρο όπως ακριβώς κάνετε και με την βάση για τσηζκέικ. Βάζετε σε μία μικρή φόρμα ή σε ένα μπολ 2-3 κουταλιές από τα μπισκότα και ρίχνετε επάνω το παγωτό. Συνοδεύετε με τη σάλτσα με τα βερίκοκα.

--------------------------------------------------------
Την συνταγή αυτή μας έστειλαν από το Mastic Best. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget