Πίτσα, η τέλεια ζύμη!


Αναμιγνύουμε 1 ποτήρι αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του με 1 αυγό και γάλα, όσο πάρει για να γίνει ένα μίγμα παχύρευστο, που να απλώνει μόνο του στην φόρμα.  Προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση αλμυρό (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, regato), λίγο γλυκάνισο ή θυμάρι για άρωμα και ελάχιστο αλάτι.  Τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα ρηχή για τάρτες ή σε ένα ταψάκι 30 εκατ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.  Βγάζουμε από τον φούρνο και από την φόρμα, προσθέτουμε κέτσαπ, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμύδι, μπεϊκον, ζαμπόν ή ότι άλλο θέλουμε, σκεπάζουμε με 2 φλυτζάνια τυρί, που λυώνει (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα κ.α.) και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λυώσουν τα τυρία και να πάρουν ωραίο χρώμα.  Νιάμ ...

Πλεονέκτημα: Ετοιμάζεται χωρίς μαγιά, άρα έχει μικρό χρόνο προετοιμασίας και αναμονής.  Τρώμε σε μισή ώρα.  Κατάλληλη για χορτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget