Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό, 3 κουταλιές μέλι και 1 φλυτζάνι ζάχαρη και βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε μέσα δαμάσκηνα και σύκα ξερά, κομμένα σε μικρά κομματάκια, λίγους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλο, κουκουνάρι) ψιλοκομμένους και λίγο μπλιγούρι ή εναλλακτικά ένα έτοιμο μίγμα μούσλι. Βράζουμε να μαλακώσουν τα υλικά και πριν δέσει το σιρόπι, παίρνουμε μερικές κουταλιές και μουσκεύουμε μ' αυτό 4 κρητικούς ντάκους. Πασπαλίζουμε τους ντάκους με λίγη κανέλλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10-15 λεπτά και περιχύνουμε με το μίγμα τους ντάκους. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή και με κορν φλεϊκς για πιό τραγανό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε στα πιάτα και από 2-3 κουταλιές γιαούρτι. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Ο κρητικός ντάκος γλυκό, είναι το τέλειο γλυκό στην κατηγορία γλυκά με ψωμί, για ξαφνικές κρίσεις ... "υπογλυκαιμίας", γιατί ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Χωρίς το γιαούρτι, είναι νηστίσιμοκαι κατάλληλο για χορτοφάγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.