Πίτα χορταρικών για ακαμάτρες


Τρίβουμε με ένα πηρούνι 300 γρ. τυρί φέτα και προσθέτουμε 1 κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη, 1 καρότο τριμμένο, 1 κρεμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο και 1 πράσσο ψιλοκομμένο.  Αναμιγνύουμε 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, 5 αυγά, μισό ποτήρι λάδι, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.  Προθέτουμε αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του, περίπου 1 ποτήρι, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός .  Για πιό τριφτή υφή, αντικαθιστούμε το μισό ποτήρι αλεύρι με σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη.  Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε μία φόρμα 30 εκ., πασπαλίζουμε με αρκετή φρυγανιά, να καλυφθεί η φόρμα και αδειάζουμε μέσα τον χυλό.  Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετή φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην χαμηλή θέση, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Η τέλεια χορτοφαγική πίτα για όσους δεν πολυτρώνε τα χορταρικά.  Θα την λατρέψουν.  Πολύ εύκολη, δεν χρειάζεται φύλλο.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget