Σουφλέ πατάτας


Βράζουμε 4 πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά για πουρέ.  Λυώνουμε τις πατάτες στο μούλτι ή με πηρούνι, προσθέτοντας 2 φλυτζάνια γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε λυώσει 1 κύβο λαχανικών.  Προσθέτουμε 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος, 3 φλυτζάνια τυρί τριμμένο μαλακό (γκούντα, ένταμ ή και τα δύο) και 4 αυγά καλά κτυπημένα.  Ανακατεύουμε το μίγμα καλά και αδειάζουμε μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα ή πυρέξ φροντίζοντας να έχει αρκετό ύψος γιατί θα διπλασιασθεί.  Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για άρωμα και χρώμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.  Τρώγεται αμέσως, ζεστό.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο πουρές, που περίσεψε από χθες, προσθέτοντας μόνο τα αυγά, τα τυριά και λίγη κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget