Σουφλέ με ψωμί


Αφαιρούμε την κόρα από μια φρατζόλα (1/2 κιλό) ψωμί και μουσκεύουμε την ψίχα σε περίπου 2 φλυτζάνια γάλα.  Μόλις μουσκέψει καλά, το ζυμώνουμε με τα χέρια, να διαλυθεί, να γίνει ένας χυλός.  Προσθέτουμε στον χυλό 4 φλυτζάνια τυρί τριμμένο, μαλακό, που λυώνει (γκούντα, ένταμ, έμενταλ ή γραβιέρα), 4 κουταλιές της σούπας βιτάμ, αλάτι και πιπέρι.  Κτυπάμε σ' ένα μπωλ 4 αυγά, να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.  Για πιο σύνθετη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα, κρεμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, μανιτάρια ή και μπέϊκον.   Αδειάζουμε τον χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα ή πυρέξ, αρκετά ψηλή, γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει και θα διπλασιαστεί.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.  Τρώγεται αμέσως, γιατί αν μείνει αρχίζει να "πέφτει".  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Τέλεια συνταγή, που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget