Αναμιγνύουμε 1/2 φλυτζάνι κέτσαπ, 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, 1/2 κρεμμύδι και μία μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη (μαύρη είναι καλύτερα), 4 κουταλιές της σούπας ξύδι (δοκιμάστε και ξύδι μπαλσάμικο), 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα worcestershire, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο γλυκό και λίγο κύμινο. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα μπαχαρικά, προσθέτοντας λίγο κάρυ ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Μπορείτε επίσης να αυξομειώσετε τις ποσότητες π.χ. λιγώτερο ξύδι, περισσότερο κέτσαπ, μέλι στην θέση της ζάχαρης κ.λ.π. ώστε η γεύση να ικανοποιεί το δικό σας κριτήριο. Διατηρείται στο ψυγείο 4-5 ημέρες γιατί τα υλικά δεν έχουν βράσει, όπως στην κλασσική σάλτσα barbeque. Είναι όμως εξ ίσου νόστιμη. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Γρήγορη και εύκολη σάλτσα για βιαστικούς. Χρησιμεύει και σαν ντιπ. Νηστίσιμη και χορτοφαγική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.