Σάλτσα Μπάρμπεκιου Κλασσική
1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά, σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσουμε για επί πλέον άρωμα, και λίγη πιπεριά στο τσιγάρισμα, την οποία όμως αφαιρούμε στην συνέχεια. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη, 1/4 του φλυτζανιού ξύδι (δοκιμάστε και με ξύδι μπαλσάμικο), 1/2 φλυτζάνι κέτσαπ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γουόρτσεστερ (worcestershire), λίγο αλάτι, πιπέρι και πιπέρι κόκκινο γλυκό. Σιγοβράζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει. Η σάλτσα barbeque είναι έτοιμη για να μπει σε βαζάκι ή μπουκαλάκι. Διατηρείται στο ψυγείο αρκετές μέρες και μπαίνει σχεδόν παντού, σε κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, παϊδάκια, μακαρόνια, πατάτες τηγανητές και σαν ντιπ. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Είναι πολύ νόστιμη συνταγή, εύκολη, νηστίσιμη, κατάλληλη για χορτοφάγους, διατηρείται για τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και δεν χρειαζόμαστε πια τις έτοιμες σάλτσες. Δείτε και την συνταγή Σάλτσα Barbeque Χωρίς Βράσιμο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.