Παραδοσιακή Ψαρόσουπα με Λαχανικά


Βάζουμε σε μια γάστρα ή σ' ένα βαθύ ταψί, 3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, 2 κολοκυθάκια κομμένα επίσης, 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια, 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη και μία πιπεριά ολόκληρη. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάνω από τα λαχανικά μερικά κλωνάρια σέλινο ή σέλερυ, να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι και συμπληρώνουμε με νερό μόλις, που να καλύψει τα λαχανικά. Σκεπάζουμε την γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρησιμοποιήσαμε ταψί, σκεπάζουμε με ένα άλλο ίδιο ταψί ή με αλουμινόχαρτο διπλό. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, που έχουμε επιλέξει (τα μπακαλιαράκια είναι σίγουρη επιτυχία). Το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά του 1 φύλο δάφνης και μια σκελίδα σκόρδο. Βγάζουμε την γάστρα και τοποθετούμε επάνω στα κλωνάρια το σέλινο το ψάρι. Συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται αλλά όχι πολύ, το ψάρι πρέπει να ακουμπάει μόλις στο νερό και το νερό να φτάνει μέχρι το σέλινο. Τοποθετούμε επάνω στο ψάρι λεπτές φετούλες ντομάτα, λαδώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την γάστρα και τοποθετούμε πάλι στον φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι (ελέγχουμε τρυπώντας με πηρούνι). Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Για ένα μεγάλο ψάρι, υπολογίστε επί πλέον 10 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε προσεκτικά με σπάτουλα το ψάρι με τα σέλινα (προσέχοντας να μην μείνουν κόκκαλα στην σούπα) και τοποθετούμε σε μια πιατέλα, μαζί με την ολόκληρη πιπεριά, 2-3 φέτες λεμόνι ή και λίγη μαγιονέζα. Σερβίρουμε την σούπα χωριστά. Η σούπα δεν θα έχει πολύ ζουμί αλλά είναι πεντανόστιμη. Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Είναι παραδοσιακή συνταγή από τους Φούρνους Ευβοίας και είναι η νοστιμώτερη ψαρόσουπα, που θα δοκιμάσετε ποτέ.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget