Βάζουμε σε μια γάστρα ή σ' ένα βαθύ ταψί, 3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, 2 κολοκυθάκια κομμένα επίσης, 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια, 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη και μία πιπεριά ολόκληρη. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάνω από τα λαχανικά μερικά κλωνάρια σέλινο ή σέλερυ, να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι και συμπληρώνουμε με νερό μόλις, που να καλύψει τα λαχανικά. Σκεπάζουμε την γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρησιμοποιήσαμε ταψί, σκεπάζουμε με ένα άλλο ίδιο ταψί ή με αλουμινόχαρτο διπλό. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, που έχουμε επιλέξει (τα μπακαλιαράκια είναι σίγουρη επιτυχία). Το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά του 1 φύλο δάφνης και μια σκελίδα σκόρδο. Βγάζουμε την γάστρα και τοποθετούμε επάνω στα κλωνάρια το σέλινο το ψάρι. Συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται αλλά όχι πολύ, το ψάρι πρέπει να ακουμπάει μόλις στο νερό και το νερό να φτάνει μέχρι το σέλινο. Τοποθετούμε επάνω στο ψάρι λεπτές φετούλες ντομάτα, λαδώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την γάστρα και τοποθετούμε πάλι στον φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι (ελέγχουμε τρυπώντας με πηρούνι). Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Για ένα μεγάλο ψάρι, υπολογίστε επί πλέον 10 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε προσεκτικά με σπάτουλα το ψάρι με τα σέλινα (προσέχοντας να μην μείνουν κόκκαλα στην σούπα) και τοποθετούμε σε μια πιατέλα, μαζί με την ολόκληρη πιπεριά, 2-3 φέτες λεμόνι ή και λίγη μαγιονέζα. Σερβίρουμε την σούπα χωριστά. Η σούπα δεν θα έχει πολύ ζουμί αλλά είναι πεντανόστιμη. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Είναι παραδοσιακή συνταγή από τους Φούρνους Ευβοίας και είναι η νοστιμώτερη ψαρόσουπα, που θα δοκιμάσετε ποτέ.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.