Μαγιονέζα Νηστίσιμη, χωρίς Αυγά

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 φλυτζάνια νερό.  ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.  Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύοντας,  1/2 του φλυτζανιού λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο.  Λόγω του αλευριού, δεν υπάρχει φόβος να κόψει η μαγιονέζα μας, αλλά είναι καλό να μπαίνει σταδιακά το λάδι, για να ελέγχουμε την ποσότητα.  Αλατίζουμε, πιπερώνουμε (με άσπρο πιπέρι), ελέγχουμε αν μας αρέσει(μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι, ζάχαρη, λεμόνι, μουστάρδα) και είναι έτοιμη.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Είναι εύκολη, νηστήσιμη συνταγή, δεν έχει φόβο να κόψει, δεν περιέχει ωμά αυγά (δείτε εδώ περισσότερα) και είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget