Κόβουμε το χοιρινό (1-1,2 κιλ) σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι (
δείτε εδώ τον εύκολο τρόπο) και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε, να τσιγαριστούν και δύο πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, 1 καρότο κομμένο σε μεγάλες λουρίδες, 2 σκελίδες σκόρδο καθώς και τα κομματάκια από μια μικρή κονσέρβα ανανά. Αν ο ανανάς είναι με ζάχαρη, πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη (θα το δοκιμάσετε στο τέλος, να σας αρέσει). Σβύνουμε με 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας, 1/4 φλυτζάνι σάλτσα Worchestershire, 1/4 φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο και τον χυμό από την κονσέρβα ανανά. Προσθέτουμε 1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι νερό, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1/4 φλυτζάνι κέτσαπ και τα κομματάκια του χοιρινού, που έχουμε τηγανίσει ελαφρά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το χοιρινό σκεπασμένο για περίπου 40 λεπτά. Παρακολουθούμε και ανακατεύουμε συχνά, γιατί το χοιρινό είναι τυλιγμένο στο αλεύρι και τείνει να κολλήσει στην κατσαρόλα. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, ελέγχουμε την σάλτσα, αλατιπιπερώνουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Είναι παραδοσιακή και πολύ δημοφιλής Κινέζικη (Καντονέζικη) συνταγή. Δεν είναι δύσκολη, έχει απλώς αρκετά υλικά και χρειάζεται παρακολούθηση. Αξίζει όμως. Δείτε εδώ και τις συνταγές για
Σάλτσα Γλυκόξινη.
--------------------------------------------------------
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα εχθές τη συνταγή σας. SUPER!!
Από τις ποιο καλές συνταγές για χοιρινό, ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Χοιρινό γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης και μυρωδικά που μου άρεσε εξίσου καλά..