Welsh Rarebit - Πανδαισία με Τυρί

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο ή στην φρυγανιέρα, μερικές φετούλες ψωμί, να ροδίσουν και ετοιμάζουμε το μίγμα των τυριών με έναν από τους παρακάτω 4 τρόπους.  
1. Σ' ένα τηγάνι λυώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζουμε μέσα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.  Μόλις ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ και 1/2 φλυτζάνι γάλα, εναλλάξ, δουλεύοντας συνεχώς να ενωθούν τα υλικά.  Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και λίγο πιπέρι. 
2. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.  Μόλις ξανθύνει το αλεύρι, ρίχνουμε 1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 φλυτζάνι μπύρα, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worchestershire και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.  Ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ.  Ζεσταίνουμε 3-4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας, να λυώσει το τυρί, χωρίς να βράσει.  Βγάζουμε από την φωτιά, κτυπάμε 2 κρόκους αυγού και τους προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το τυρί. 
3.  Αναμιγνύουμε 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ με 4 κρόκους αυγού, 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας μπύρα. Δεν το ψήνουμε, θα ψηθεί μαζί με τα ψωμάκια στον φούρνο.
4. Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με 1 φλυτζάνι μπύρα.  Κτυπάμε 2 αυγά ολόκληρα με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worchestershire.  Αναμιγνύουμε το μίγμα του κορν φλάουρ με το μίγμα των αυγών και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι, όπου έχουμε λυώσει ελαφρά 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ.
Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω στις φετούλες το ψωμί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο ή και στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού.  Μπορούμε να τοποθετήσουμε επάνω στο τυρί, να ψηθούν μαζί και φετούλες ντομάτας, μπέϊκον ή οτιδήποτε βρεθεί πρόχειρο.  Στην μορφή αυτή είναι ιδανικό για πάρτυ.  Για πιο πλήρες γεύμα, μετά το ψήσιμο, μπορούμε να τοποθετήσουμε επάνω και από ένα αυγό τηγανητό, μάτι.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Ευκολη, παραδοσιακή Αγγλική συνταγή, με πολλές εφαρμογές.  Είναι κατάλληλη να μπει πάνω από βρασμένα λαχανικά ή πατάτες, που θα ψηθούν στον φούρνο, σαν σάλτσα πάνω από ψητά, σαν συνοδευτικό ή ντιπ για νάτσος. Στην Αγγλία είναι γνωστό από τον 17ο αιώνα!

--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget