Σαγανάκι Γαρίδες με Σάλτσα Ντομάτα


Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι, 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη, 3 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη επίσης, και 1 πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε τις γαρίδες (12 κομμάτα) και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμη.  Σβύνουμε με 1/2 φλυτζάνι κρασί.  Προσθέτουμε 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη, 1 κουταλιά κοφτή της σούπας ζάχαρη (η ντομάτα είναι όξινη), αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλυτζάνι νερό.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, να δέσει η σάλτσα.  Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα, ελιές, λίγο δυόσμο και μαϊντανό.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για χορτοφάγους, μπορεί να γίνει και χωρίς φέτα, νηστίσιμη.  Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μακαρονάδα με θαλασσινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget