Μουσκεύουμε 1 φλυτζάνι κιμά σόγιας σε 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι κρασί, για περίπου μισή ώρα. Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, να ξανθύνουν. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι και ρίχνουμε μέσα και τον κιμά σόγιας (στιμμένο από τα υγρά του, τα οποία φυλάμε για αργότερα), να τσιγαριστεί επίσης, για περίπου 8 λεπτά. Σβύνουμε με το κρασί και το νερό, που περίσεψε από πριν, και προσθέτουμε 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1,5 κύβο λαχανικών, 1 ξύλο κανέλλας, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη (η ντομάτα είναι λίγο όξινη) και 5-6 σποράκια μπαχάρι. Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσει η σόγια και να απορροφηθούν τα υγρά. Σερβίρουμε τον κιμά σόγιας πάνω από τα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Μια νόστιμη, νηστίσιμη συνταγή, που απευθύνεται σε χορτοφάγους ή όσους ενδιαφέρονται για μια πιο υγιεινή διατροφή, με λιγώτερο κρέας. Μπορεί να αποτελέσει την βάση και για παστίτσιο, μουσακά ή παπουτσάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.