Κουλουράκια νηστίσιμα με Πορτοκάλι ή Μουστοκούλουρα


Αναμιγνύουμε 1,5 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο, 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι, 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ.  Αν αντικαταστήσουμε το χυμό πορτοκαλιού με μούστο, θα έχουμε μουστοκούλουρα.  Προσθέτουμε σταδιακά, περίπου 1 κιλό αλεύρι (ή όσο πάρει), στο οποίο έχουμε αναμίξει 1, 5 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα, 3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ και 1/2 κοταλάκι του γλυκού σόδα.  Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή, δηλαδή, μόλις να πλάθεται.  Το πολύ ζύμωμα ή το υπερβολικό αλεύρι, θα κάνει την ζύμη σαν "λάστιχο", και τα κουλουράκια σκληρά. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια από την ζύμη, τα πιέζουμε να καθίσουν.  Αν θέλουμε κουλουράκια με τρύπα, κόβουμε το κέντρο π.χ. με τον λαιμό ενός μπουκαλιού ή με ένα καπάκι στρογγυλό. Επίσης γίνονται και με λυωμένο βιτάμ (ναι είναι νηστίσιμο) αντί για λάδι. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Εύκολη συνταγή, νηστίσιμη, κατάλληλη για χορτοφάγους.  Πετυχαίνει πάντα.  Μια καλή ευκαιρία για απασχόληση των παιδιών, λατρεύουν το πλάσιμο.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget