Σάλτσα Βινεγκρέτ ή Λαδόξυδο στα Ελληνικά


Η βασική συνταγή για βινεγκρέτ είναι πολύ απλή: 1 μέρος ξύδι με 3 μέρη λάδι. Κτυπάμε καλά να ενοποιηθούν και έτοιμο.  Συνήθως προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αλλά μπορούμε να πειραματισθούμε και με άλλες γεύσεις, όπως τριμένο σκόρδο, μουστάρδα, μαϊντανό, θυμάρι ή και μπαχαρικά.  Δοκιμάστε διαφορετικές δοσολογίες και υλικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί το δικό σας γούστο.
Σε κάθε περίπτωση:
  • τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κρύα
  • το λάδι, καλό θα είναι, να προστίθεται στο ξύδι σταδιακά και πάντα στο τέλος, μετά τα τυχόν άλλα αρωματικά χόρτα, που μπορεί να χρησιμοποιήσετε για επί πλέον άρωμα
  • το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από το είδος των υλικών, που θα χρησιμοποιήσουμε π.χ. άλλη γεύση δίνει το μηλόξυδο και άλλη το ξύδι από κρασί, άλλη γεύση έχει το αραβοσιτέλαιο και άλλη το ελαιόλαδο
  • αν η βινεγκρέτ βγήκε πολύ δυνατή για το γούστο σας, προσθέστε ελάχιστο μέλι ή ζάχαρη
  • η βινεγκρέτ διατηρείται, καλά κλεισμένη, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα - 10 ημέρες
Πλεονέκτημα: η σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ είναι εύκολη, με απλά υλικά, χωρίς συντηρητικά και είναι το τέλειο συνοδευτικό για τις πράσινες σαλάτες, κατάλληλη και για χορτοφάγους και όσους νηστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget