Φακές με ρύζι


Πλένουμε 2 φλυτζάνια φακές και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.  Πετάμε το νερό και βάζουμε πάλι τις φακές σε καινούριο νερό (περίπου 8 φλυτζάνια) και βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη.  Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι, καλά πλυμένο, 1 κύβο λαχανικών, 1 φύλλο δάφνης, 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.  Βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστεί το νερό.  Πρέπει να είναι χυλωμένο, όχι σούπα.  Υπολογίστε, ότι οι φακές και το ρύζι απορροφούν νερό και μετά το σβύσιμο της εστίας. Τα τελευταία 8 λεπτά, προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο. Σερβίρεται με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.  Μια Αιγυπτιακή συνταγή (φακές, ρύζι) με δυτικές επιρροές (αρακάς).  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Μια εύκολη, νηστίσιμη συνταγή, για να ξαναγαπήσετε τις φακές.  Ιδανική για χορτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget