Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κομματάκια, 1 πράσο κομμένο επίσης, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κλαράκι σέλινο ή 1/2 κοτσάνι σέλερυ (αυτό το ψιλοκόβουμε), 1 καρότο κομμένο κομματάκια και 1 κιλό (περίπου) σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα κομματάκια. Προσέξτε στο καθάρισμα, να κόβετε αρκετά βαθιά τα σπαράγγια, γιατί έχουν αρκετές ίνες. Τα κεφαλάκια από τα σπαράγγια, βγάζετε πρώτα τα εξωτερικά σκληρά φυλλαράκια και μετά κόβετε τα κεφαλάκια και τα κρατάτε στην άκρη, για αργότερα, γιατί λυώνουν αμέσως. Αν χρησιμοποιήσετε σπαράγγια από βαζάκι (πουλάνε στα σούπερ-μάρκετ), θα τα βάλετε αργότερα για βράσιμο, γιατί είναι ήδη μαλακά. Υπολογίστε το νερό, να σκεπάζει τα λαχανικά κατά 2 εκατοστά. Αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν μαζί με 1 κύβο λαχανικών και 1 κουταλιά κοφτή της σούπας ζάχαρη για περίπου 50 λεπτά έως 1 ώρα, να μαλακώσουν εντελώς. Λίγο πριν βράσουν εντελώς, προσθέτετε τα κεφαλάκια από τα σπαράγγια (ή τα σπαράγγια από το βαζάκι) και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σπαράγγια. Βγάζετε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα, μαζί με λίγο από το υγρό της σούπας και τα βάζετε στο multi, να λυώσουν, να γίνουν χυλός. Τοποθετείτε τον χυλό πάλι μέσα στην σούπα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ και ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα. Αποσύρετε την σούπα από την φωτιά και την σερβίρετε ζεστή. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος στην επιφάνεια. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Πολύ δυναμωτική και θρεπτική ανοιξιάτική σούπα (τα σπαράγγια βγαίνουν Απρίλιο), τα λαχανικά δεν φαίνονται καθόλου και επομένως βοηθάει να φάνε λαχανικά τα παιδιά, που δεν τρώνε. Είναι και νηστίσιμη και χορτοφαγική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.