Ανοιξιάτικη Σούπα Κρέμα Σπαραγγιών

Καθαρίζουμε από τις ίνες 600-700 γρμ σπαράγγια και κόβουμε κομματάκια τα κοτσάνια. Τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό, που μόλις να τα σκεπάζει, με 1 κύβο λαχανικών και λίγη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια από τα σπαράγγια (έχουν σκληρά φυλλαράκια εξωτερικά) και τα κρατάμε στην άκρη. Όταν μαλακώσουν αρκετά, βγάζουμε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο νερό τα κεφαλάκια, να μαλακώσουν και αυτά. Περνάμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια, μαζί με λίγο από το νερό, που έβρασαν, από το multi να γίνουν χυλός. Ρίχνουμε τον χυλό μέσα στην κατσαρόλα, που βράζουν τα κεφαλάκια από τα σπαράγγια, προσθέτουμε 1 κουτί κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν 1 βράση, να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η σούπα μας.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα, με πολλές βιταμίνες και μεταλικά στοιχεία.  Οι ευεργετικές ιδιότητες του σπαραγγιού δεν έχουν τέλος, όμως πρέπει να τρώγεται με μέτρο από όσους υποφέρουν από ρευματισμούς και αρθρίτιδα.

Δείτε και την Ανοιξιάτική Σούπα βελουτέ Λαχανικών με Σπαράγγια
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget