Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι ζάχαρη, να βράσουν για 5 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αναμιγνύουμε με 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού ή ...). Μόλις κρυώσει το μίγμα το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι ν' αρχίσει να παγώνει στις άκρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και κτυπάμε την γρανίτα στο multi ή στο μίξερ, να αφρατέψει και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Ξαναβγάζουμε και ξανακτυπάμε την γρανίτα αλλά αυτή την φορά την βάζουμε σε ένα πλαστικό τάπερ*, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας* και μετά με το καπάκι του τάπερ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε. Κάθε φορά, που σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά την γρανίτα με ένα πηρούνι. Μια ωραία ιδέα για σερβίρισμα είναι να κόψουμε λεμόνια στην μέση, να αδειάσουμε το περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσουμε την λεμονόκουπα σαν μπωλ για την γρανίτα. Νιαμ ...
*Θα βοηθήσει την γρανίτα να μην παγώσει υπερβολικά
Πλεονέκτημα: Εύκολη συνταγή, που μας επιτρέπει ουσιαστικά να φτιάξουμε γρανίτα από οποιοδήποτε χυμό φρούτου. Είναι και νηστίσιμη, όπως όλες οι γρανίτες και τέλεια για πάρτυ. Δείτε και την συνταγή για Γρανίτα Στιγμής για Κοκτέϊλ.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
μολις σκεπασα το μπολ με τη μεμβρανη και το εβαλα στο καταψ.δοκιμασα λιγο και μου γανεικε πως ειναι πολυ γλυκο αλλα οκ.ειναι 21.24 και το ετοιμαζω απο τις 17.00.Αξιζει αραγε ολο αυτο που εκανα???θα δειξει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα του γλυκού είναι πολύ προσωπικό και σαφώς επιδέχεται τροποποίηση, για να ταιριάζει με τις προτιμήσεις μας. Επίσης το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζεται αρκετά και από το είδος και τον βαθμό ωρίμανσης του φρούτου, που θα χρησιμοποιήσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ουσιώδες είναι, ότι μπορούμε με απλά υλικά, που υπάρχουν πάντα στο σπίτι, να ετοιμάσουμε ένα επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές μέρες, στο οποίο κανένα παιδί (και μεγάλος) δεν θα πει όχι, συν το γεγονός, ότι είναι ένα γλυκό, που ελέγχουμε εμείς την ποιότητα του και όχι κάποια βιομηχανία.
Ξαναδοκίμασε με λιγώτερη ζάχαρη, μέχρι να βρεις αυτό, που σου ταιριάζει. Καλή επιτυχία!
Ηταν καταπλικτικη η συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήGOOD LUCK!!!!!!!!
foverh geush thn ekana me portokali mono pou evala kai ligh vanilia mesa sto siropi egine teleia...oti prepei gia tis kautes meres tou kalokairiou!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα είναι στην κατάψυξη το σιρόπι ήταν πολύ ωραίο τώρα δεν ξέρω πως θα βγει.....πιστευω να μην το εκανα τσαμπα...εσείς τι λέτε θα γίνει νόστιμο;��
ΑπάντησηΔιαγραφή