Γρανίτα από Φράουλα, Ροδάκινο & άλλα Φρούτα

Πρακτικά, οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει μπορεί να γίνει γρανίτα.  Προτείνουμε την γρανίτα φράουλα και ροδάκινο, γιατί είναι από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις.  Γίνεται όμως και γρανίτα από βερύκοκο, ανανά, πορτοκάλι, μανταρίνι, βανίλιες, πεπόνι κ.α.  Η δοσολογία της ζάχαρης είναι πάντα συνάρτηση του πόσο γλυκειά θέλουμε την γρανίτα μας, αλλά και πόσο γλυκό είναι το φρούτο, που χρησιμοποιήσαμε.  Επίσης η υφή της, μπορεί, ανάλογα με το είδος του φρούτου (πόσο νερό δηλαδή περιέχει), να είναι πιό σφιχτή ή πιο αραιή.  Σ' αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να προσθέσουμε ένα άλλο φρούτο, που να μην αλλοιώνει ιδιαίτερα την κύρια γεύση π.χ. λίγο μήλο ή μπανάνα για να γίνει πιο σφιχτή ή κάποιο χυμό φρούτου ή και νερό, για να γίνει πιο αραιή.  Για φρούτα με πολύ χυμό, όπως πορτοκάλια, λεμόνια κ.λ.π., μπορούμε επίσης να ακολουθήσουμε την συνταγή για Γρανίτα Λεμόνι.
Οι συνταγές για γρανίτα είναι αρκετές, εδώ θα βρείτε την εύκολη γρανίτα φράουλα.
Λυώνουμε στο multi 5 φλυτζάνια φράουλες, πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες κομματάκια.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις φράουλες με ζάχαρη, που περίσεψαν από χθες.  Προσθέτουμε 1.5 φλυτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε πάλι.  Δοκιμάζουμε και κάνουμε τα μαγικά μας (προσθέτουμε ζάχαρη, φρούτα, νερό κ.λ.π.).  Βάζουμε τις φράουλες μαζί με το multi στην κατάψυξη, για 2 περίπου ώρες ή όσο χρειάζεται να αρχίσει να παγώνει στις άκρες.  Βγάζουμε από την κατάψυξη και ξανακτυπάμε, να αφρατέψει.  Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.  Αυτή τη φορά, κτυπάμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ ή καλύτερα σε ένα μεταλλικό σκεύος.  Μετά από 3 περίπου ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.  Ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι, κάθε φορά, που σερβίρουμε.  Νοστιμότατη γρανίτα, που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Είναι ένα εύγευστο, σπιτικό επιδόρπιο, με υλικά, που υπάρχουν πάντα διαθέσιμα (ζάχαρη+φρούτα).  Καλά κτυπημένη και με ένα φαρδύ καλαμάκι, γίνεται ιδανικό καλοκαιρινό γλύκισμα για το παιδικό πάρτυ.  Δείτε και την συνταγή για Γρανίτα Στιγμής για Κοκτέϊλ.
Περισσότερες Συνταγές με Φρούτα
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget