Θα χρειαστούμε ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ.Τα τυριά είναι:200 gr γκούντα,200 gr ένταμ,200 γρ μοτσαρέλα,200 gr ρεγκάτο(όλα τριμμένα).Τα υπόλοιπα υλικά είναι:1 πακετο (περιπου 280 gr) βούτυρο lurpak,ένα λίτρο φρέσκο γάλα,2-3 αυγά και ένα πακέτο φύλλο κανταίφι.Λιώνουμε όλο το βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταίφι στον πάτο του πυρέξ αφου το έχουμε ξεπαγώσει σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες.Πάνω από την πρώτη στρώση του φύλλου ρίχνουμε το μισό βούτυρο.Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα τριμμένα τυριά,παίρνουμε τα μισά από αυτά και τα απλώνουμε στο πυρέξ,από επάνω ριχνουμε το υπόλοιπο κανταίφι(κραντώντας ελάχιστο για το τέλος).Τώρα σειρά εχει το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο το οποίο περιχύνεται ομοιόμορφα.Από επάνω τοποθετούνται τα υπόλοιπα τυριά(ανακατεμένα) και όσο φύλλο κανταίφι είχαμε προηγουμένως κρατήσει.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγα και το περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα χωρίς να φοβηθούμε τα πολλα υγρά διότι το συγκεκριμένο φύλλο θα το απορροφήσει όλο.
Ψήνουμε σε δυνατο φούρνο μεχρι το φαγητό μας να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.Όταν η τυρόπιτα είναι έτοιμη βγαίνει από τον φούρνο και αφήνουμε 10' να σταθεί πριν την κόψουμε.
Φτιάξτε την αγαπημένη μου τυρόπιτα και εντυπωσιάστε τους φίλους και τους αγαπημένους σας!!bon appetit!
--------------------------------------------------------
Συνταγή:ioanna
Την συνταγή αυτή, μας την έστειλε η αναγνώστρια ioanna. Την ευχαριστούμε πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.