Γρήγορο Θεϊκό Παγωτό

2 γάλα εβαπορέ
2 κουτιά ερμολ
1/2 κιλό άχνη
Βάζουμε τα ερμολ και τα γάλατα στην κατάψυξη για 20 -30 λεπτά.
Χτυπάμε τα γάλατα για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Χτυπάμε τα ερμολ ξεχωριστά για 5 λεπτά να αφρατέψουν κι αυτά, προσθέτω την άχνη και χτυπάω για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ενώνω τα γάλατα στο πρώτο μείγμα και χτυπάω για 2-3 λεπτά ίσα να ενωθούν.
Ρίχνω οτιδήποτε μου αρέσει (ξηρούς καρπούς, μπισκότο κτλ ). Εγώ αγοράζω φλωρεντινές από το ζαχαροπλαστείο, τις τρίβω και τις ρίχνω μέσα. Είναι φανταστικό παγωτό και δεν θέλει πολύ χτύπημα. Την επομένη ημέρα είναι απλά τέλειο.

Σχόλιο: Το δοκίμασα και βγήκε πραγματικά τέλειο, αλλά προηγουμένως πέρασα από ... 40 κύματα :) Επειδή δεν βρήκα ερμόλ, χρησιμοποίησα Garni Γιώτης και μου βγήκε πολύ γλυκό.  Χτύπησα άλλη μια δόση, αυτή την φορά, ένα εβαπορέ και μια κρέμα γάλακτος, χωρίς ζάχαρη, τα ανακάτεψα και είναι όντως θεϊκό. Με εντυπωσίασε, που με τόσο λίγο χτύπημα, έγινε τόσο αφράτο και απαλό στην υφή.  Έφτιαξα και μια δόση με κακάο και άλλη μια με φρούτα του δάσους και μπισκότο.  Τώρα έχω παγωτό για ... όλο το καλοκαίρι :)
--------------------------------------------------------
Την συνταγή αυτή έστειλε η αναγνώστρια Marina Kalala. Την ευχαριστούμε πολύ.

1 σχόλιο:

  1. θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το τι μπορει να αντικαταστα8ει το ζαχαρουχο γαλα γιατι εφτιαξα παγωτο και ηταν πολυ γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget