Παγωμένο Τσάι - Iced Tea με Φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή, που θέλει το παγωμένο τσάι της. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και όλοι γευστικοί, για όσους βαριούνται το τσάι, αλλά θέλουν τα ωφέλη του και για όσους θέλουν τους χυμούς φρούτων, με μια γερή δόση τόνωσης. Το ευχάριστο είναι, ότι το παγωμένο τσάι διατηρείται στο ψυγείο όλη μέρα και έτσι είναι άμεσα διαθέσιμο. Ας συνδυάσουμε λοιπόν τις αντιοξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες του τσαγιού, με τις βιταμίνες των φρούτων και ας αυτοσχεδιάσουμε.

Κρύο Τσάι με Πορτοκάλι, Λεμόνι και Μέλι:
Ετοιμάστε το αγαπημένο σας τσάι, όπως συνήθως και αφήστε το να κρυώσει. Η κλασσική συνταγή με φακελάκια προβλέπει 4-5 λεπτά σε ζεστό νερό. Αναμίξτε το τσάι με νέκταρ πορτοκαλιού ή λεμονιού, σε τέτοια αναλογία που να σας αρέσει. Δεν υπάρχουν κανόνες. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς 4 φακελάκια τσάι σε 2 φλυτζάνια νερό, με προσθήκη 2,5 φλυτζανιών χυμού πορτοκαλιού, λεμονιού ή ανάμικτα και τα δύο. Για την ζάχαρη επίσης δεν υπάρχουν κανόνες, ιδιαίτερα αφού εξαρτάται και από το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια. Αν χρησιμοποιήσετε νέκταρ, δεν χρειάζεται επί πλέον ζάχαρη, ενώ αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό, λίγη ζάχαρη χρειάζεται. Ενδεικτικά και πάλι αναφέρεται, ότι μπορείτε να προσθέσετε στην πιο πάνω αναλογία μέχρι 3 κουταλιές της σούπας μέλι, που δίνει και μια ιδιαίτερη γεύση.

Παγωμένο Τσάι με Σιρόπι Ροδάκινο, Βατόμουρα, Φρούτα του Δάσους:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νέκταρ ροδάκινο ή άλλο χυμό τύπου νέκταρ (με ζάχαρη), 2 φλυτζάνια συμπηκνωμένο χυμό πορτοκάλι, ένα ξυλάκι κανέλλα και 2 γαρύφαλα, για επί πλέον άρωμα. Πάλι, αν χρησιμοποιήσουμε φυσικούς χυμούς, προσθέτουμε και 1 φλυτζάνι ζάχαρη. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αφαιρόντας τα μυρωδικά. Μέσα στο χυμό που βράζει μπορούμε να προσθέσουμε και μια καραμέλα με γεύση κανέλλα να λυώσει.  Διατηρείται στο ψυγείο και το αναμιγνύουμε με το κρύο τσάι, κάθε φορά, που πρόκειται να σερβίρουμε, μαζί με λίγα παγάκια.

Παγωμένο Τσάι με Φρούτα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, 2 φλυτζάνια ζάχαρη και περίπου 2 φλυτζάνια φρούτα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλλα και 3-4 γαρύφαλα, αν σας αρέσει το άρωμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και άλλη μια ώρα εκτός φωτιάς, να τραβήξει. Αφαιρούμε τα μυρωδικά και αφού κρυώσει μπορούμε να το αναμίξουμε με το κρύο τσάι, που έχουμε ήδη ετοιμάσει, προσθέτοντας και μερικά παγάκια.

Tips:
Μπορούμε να γαρνίρουμε το παγωμένο τσάι με φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, χωρίς το άσπρο βέβαια. Επίσης μπορούμε να κόψουμε λεπτές φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι και να τις αφήσουμε να επιπλέουν στο ποτήρι ή την κανάτα. Μια καλή ιδέα είναι να καταψύξουμε λεπτές φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι και να τις χρησιμοποιήσουμε σαν παγάκια με γεύση. Κατά το σερβίρισμα, μια δόση σόδα ή νερό μεταλλικό θα δώσει στο τσάι μας μια επί πλέον εντυπωσιακή όψη και γεύση.  Για να μην αραιώσει το τσάι μας και αλλοιωθεί η γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε παγάκια που έχουμε φτιάξει με το τσάι, αντί για σκέτο νερό.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget