Ομελέτα στον Φούρνο για πολλά Άτομα, με Λουκάνικα, Μανιτάρια και Τυριά

Τις γιορτινές μέρες είναι πιο πιθανό, να φάμε πρωϊνό στο σπίτι, όπως επίσης να έχουμε και καλεσμένους. Η ομελέτα αυτή γίνεται στον φούρνο και έχει στοιχεία από σουφλέ, χωρίς όμως να είναι. Είναι αρκετή για 8-12 άτομα, ανάλογα με τα κομμάτια ή με την όρεξη και μπορεί να ετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ και να ψηθεί το πρωί.
Από το προηγούμενο βράδυ, βράζουμε 400 γραμ λουκάνικα φρανκφούρτης, τα οποία στην συνέχεια ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε 1 φλυτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα, σε ελάχιστο λάδι. Χτυπάμε 5 αυγά, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και ξανακτυπάμε, να αναμιχθούν καλά. Βουτυρώνουμε 10 φέτες ψωμί του τοστ ή φέτες από κανονικό ψωμί, χωρίς την κόρα και τις τοποθετούμε στο ταψί. Απλώνουμε επάνω στο ψωμί τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, 2-3 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Αν χρησιμοποιήσουμε γκούντα ή ένταμ προσθέτουμε λίγο αλάτι παραπάνω, γιατί είναι πιο ανάλατα από το τσένταρ.  Τοποθετούμε στην επιφάνεια κομματάκια πιπεριάς, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο. Την επομένη το πρωί αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε την ομελέτα στον φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Την αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και μετά μπορούμε να την τεμαχίσουμε και να την σερβίρουμε.

Πλεονέκτημα:  Εύκολο πρωινό, κατάλληλο για όταν έχουμε πολλά άτομα να ταΐσουμε, ετοιμάζεται από την προηγούμενη και μας επιτρέπει έτσι, ν' αφιερώσουμε χρόνο στην οικογένεια μας και τους καλεσμένους μας.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget