Panna Cotta - Είναι απλό!

Είναι απίστευτο, το πόσο εύκολο γλυκό είναι η Πανακόττα. Θα έλεγες, ότι αυτή η παραδοσιακή Ιταλική κρέμα είναι πιο εύκολη και από την απλή κρέμα, που φτιάχνουμε με άνθος αραβοσίτου και που χρειάζεται χρόνο, για να πήξει και προσοχή να μην κολλήσει, αλλά και να μην σβολιάσει.
Για μια μέτρια ποσότητα Πανακόττα (4-6 μερίδες) βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 φακελάκι σε σκόνη) και 2,5 φλυτζάνια κρέμα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σ' ένα χωριστό μπωλ ανακατεύουμε ένα φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη, με 1/2 φλυτζάνι γάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα. Αδειάζουμε την διαλυμένη ζελατίνα μέσα στην πολύ ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε να αναμιχθεί εντελώς.  Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει και να σφίξει.
Ξεφορμάρεται εύκολα, αν βυθίσουμε την φόρμα σε ζεστό νερό, για ένα δευτερόλεπτο, πιθανώς με την βοήθεια ενός μαχαιριού, για να ξεκολλήσουν οι άκρες του γλυκού.  Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία του ξεφορμαρίσματος, αδειάζουμε το μείγμα της Πανακόττας σε ποτήρια, που μπορούμε να σερβίρουμε κατ' ευθείαν, αμέσως μόλις κρυώσει και σφίξει το γλυκό.
Η Πανακόττα γαρνίρεται με γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή σιρόπι, σε ότι γεύση προτιμάμε.   Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σενάρια με αυτή την καταπληκτική κρέμα, προσθέτοντας σκόνη κακάο για ρόφημα στο μείγμα ή αντικαθιστώντας το γάλα με χυμό φρούτων.  Μπορούμε ακόμα να επιτύχουμε διχρωμία, φτιάχνοντας 2 διαφορετικά μείγματα, βάζοντας πρώτα το ένα να παγώσει και προσθέτοντας μετά από πάνω το άλλο.  Απλό;

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget