Κρεμμυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό
3 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό (το παραδοσιακό είναι καλαμποκάλευρο)
αλάτι
200 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά)
νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος τους, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και θρυμματίζουμε τη φέτα.  Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το αλάτι. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι αρχίζουμε να βάζουμε το νερό σιγά-σιγά και με μικρή ροή, ώσπου να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλει ζύμωμα.
Σε μέτριο ταψί απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια, αφού πριν το έχουμε λαδώσει καλά. Μη φοβάστε το λάδι, κάνει τραγανή την πιτούλα μας. Προσπαθούμε η πίτα μας να γίνει λεπτή (δεν φουσκώνει με το ψήσιμο).  Αφού στρώσουμε την πίτα στο ταψί, αν θέλουμε βάζουμε το τυρί. Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.

Προσοχή: Αν βάλουμε τυρί προσέχουμε από την αρχή το αλάτι. Πάντως και χωρίς τυρί είναι νηστίσιμη και πεντανόστιμη.
--------------------------------------------------------
Την συνταγή αυτή μας έστειλαν από το villaavra.blogspot.com Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget