Εύκολα Fudge με Σοκολάτα και Ξηρούς καρπούς

Λυώνουμε στα μικροκύματα περίπου 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα άγλυκη. Για να μην καεί η σοκολάτα ρυθμίζουμε τα μικροκύματα στα 20 δευτερόλεπτα και την λυώνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα και επαναλαμβάνοντας μέχρι να λυώσει εντελώς. Όταν λυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια περίπου 1,5 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης κ.α.) και τα ανακατεύουμε με την λυωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε στο μίγμα ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και αδιεάζουμε το μίγμα σε φόρμα, που έχουμε προηγουμένως ντύσει με λαδόκολλα.  Η λαδόκολλα καλό θα είναι να περισεύει έξω από την φόρμα, πράγμα που θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το γλυκό αργότερα, όταν θα έχει κρυώσει.   Αν θέλουμε τα fudge να έχουν πιο λεία και σκληρή επιφάνεια, λυώνουμε επί πλέον σοκολάτα, με λίγο ή καθόλου βούτυρο και περιχύνουμε το γλυκό.  Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο και μετά από μία ώρα ξεφορμάρουμε το fudge και το κόβουμε τετράγωνα κομματάκια, έτοιμο για σερβίρισμα.

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολο γλυκό, χωρίς ψήσιμο, γι' αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα, κατάλληλο για πάρτυ και ξαφνικές ... υπογλυκαιμίες
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget