Σούπα Καρότο

Τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο 1 μεγάλο κρεμύδι. Μόλις αρχίσει να μαραίνεται το κρεμύδι προσθέτουμε 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμυδάκια να τσιγαριστούν κι αυτά. Προσθέτουμε 6-7 μεγάλα καρότα και μια μέτρια πατάτα, κομμένα σε κατά το δυνατόν ίσα κομματάκια και 1-2 κοτσάνια σέλερυ κομμένα κομματάκια. Τα ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να καλυφθούν καλά με το βούτυρο και τα κρεμύδια και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών, πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας κάρυ και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά, περνάμε την σούπα από το multi, να γίνει πουρές. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό στο multi, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό. Ξαναγυρίζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3-4 γενναίες κουταλιές βούτυρο και ελάχιστο γάλα ή νερό, αν την θέλουμε πιο αραιή. Στην φάση αυτή δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Είναι μια κρεμώδης σούπα, αρκετά γλυκειά και απίστευτα νόστιμη. Σερβίρεται με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα και λίγη κρέμα γάλακτος στην επιφάνεια της σούπας.

Πλεονέκτημα: Εύκολη, υγιεινή, θρεπτική, νόστιμη σούπα, μια διαφορετική γεύση και ένας ωραίος τρόπος, να πείσουμε τα παιδιά να φάνε τα καρότα τους.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget