ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

20-25 λεπτές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
20 φέτες gouda ή edam
20 φέτες ζαμπόν
5 κομμάτια μπέικον
1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
5-6 ελιές καλαμών σε λεπτές φέτες
1 μέτριο μανιτάρι σε φέτες (προεραιτικό)
1/2 λίτρο γάλα
350 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
λίγη ρίγανη και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

200 γρ. πελτές ντομάτας
1κ σούπας ελαιόλαδο
1κ. γλ. ζάχαρη
1κ. σούπας βασιλικός
1κ. σούπας ρίγανη
λίγη μουστάρδα

Φούρνος προθερμασμένος στους 200 C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε καλά τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε το γάλα σε ένα μπωλ και αλατίζουμε ελαφρά. Βουτάμε μέσα μια-μια τις φέτες του ψωμιού πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Προσοχή: για πολύ λίγο, γιατί αν πάρουν πολύ γάλα θα μαλακώσουν και η πίτσα δεν θα έχει το σωστό ψήσιμο. Θέλουμε απλά να μαλακώσουμε το μπαγιάτικο ψωμί. Αραδιάζουμε τις μουσκεμένες φέτες τη μια κολλητά στην άλλη και καλύπτουμε όλη τη λαμαρίνα.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε την επιφάνεια το ψωμιού.
Τώρα θα καλύψουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες του gouda και μετά με αυτές του ζαμπόν.
Αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, τα μανιτάρια και το μπέικον.
Απλώνουμε το τριμμένο κασέρι παντού και τοποθετούμε τα κομματάκια του βουτύρου σε διάφορα σημεία.  Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και πιπέρι και βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο στη μεσαία θέση για μισή ώρα.
Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με τη ρόδα της πίτσας ή με κοφτερό μαχαίρι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αυτή η πίτσα είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να καταναλώσουμε περισσεύματα ψωμιού. Προσωπικά είχα δοκιμάσει να τη φτιάξω και με φρέσκο ψωμί αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Το μυστικό της νοστιμιάς στην πίτσα είναι η καλή σάλτσα και το μπόλικο κασέρι. Το αν θα βάλουμε όλα τα παραπάνω συστατικά είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός. Καλή επιτυχία!



--------------------------------------------------------
Την συνταγή αυτή έστειλε η αναγνώστρια Σοφία από το ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. Την ευχαριστούμε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget