Πως τρίβω τη Μαστίχα Χίου σε Σκόνη


Συνήθως θα βρούμε την Μαστίχα Χίου σε κρυσταλλική μορφή, που λιώνει εύκολα με την θερμοκρασία, όπως π.χ. μέσα σε σιρόπια. Αν θέλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές που πρέπει να είναι τριμμένη από πριν, είναι καλύτερο να την κάνουμε σκόνη. Θα βοηθήσει αν τρίψετε τους κρυστάλλους στο multi ή στον τρίφτη μπαχαρικών, μαζί με λίγο αλάτι, αν προορίζεται για την μαγειρική ή μαζί με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, αν προορίζεται για γλυκά. Επειδή η θερμότητα κάνει την μαστίχα κολλώδη, είναι καλύτερο να μπει στην κατάψυξη πριν επιχειρήσουμε να την τρίψουμε. Μετά το τρίψιμο φυλάγεται σε αεροστεγές δοχείο, για να διατηρήσει το άρωμα της, μακριά από υγρασία και θερμότητα. Η υγρασία, όπως και η θερμότητα μπορεί να κάνουν την σκόνη μαστίχας να κολλήσει και να γίνει συμπαγής. Λίγοι κόκκοι ρυζιού μέσα στο δοχείο, θα την προστατέψει από την υγρασία. Αν παρ' όλες αυτές τις προφυλάξεις "κολλήσει", βάζουμε την σκόνη μαστίχας στην κατάψυξη να παγώσει και χτυπώντας την μετά, λογικά θα ξαναγίνει σκόνη. Αν τίποτε από αυτά δεν δουλέψει και η μαστίχα έχει στερεοποιηθεί, την ξαναβάζουμε στο multi και την ξανατρίβουμε. Οι ίδιες προφυλάξεις ισχύουν και αν αγοράσουμε έτοιμη μαστίχα σε σκόνη.  

Καλή Επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget