Πως τρίβω τη Μαστίχα Χίου σε Σκόνη


Συνήθως θα βρούμε την Μαστίχα Χίου σε κρυσταλλική μορφή, που λιώνει εύκολα με την θερμοκρασία, όπως π.χ. μέσα σε σιρόπια. Αν θέλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές που πρέπει να είναι τριμμένη από πριν, είναι καλύτερο να την κάνουμε σκόνη. Θα βοηθήσει αν τρίψετε τους κρυστάλλους στο multi ή στον τρίφτη μπαχαρικών, μαζί με λίγο αλάτι, αν προορίζεται για την μαγειρική ή μαζί με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, αν προορίζεται για γλυκά. Επειδή η θερμότητα κάνει την μαστίχα κολλώδη, είναι καλύτερο να μπει στην κατάψυξη πριν επιχειρήσουμε να την τρίψουμε. Μετά το τρίψιμο φυλάγεται σε αεροστεγές δοχείο, για να διατηρήσει το άρωμα της, μακριά από υγρασία και θερμότητα. Η υγρασία, όπως και η θερμότητα μπορεί να κάνουν την σκόνη μαστίχας να κολλήσει και να γίνει συμπαγής. Λίγοι κόκκοι ρυζιού μέσα στο δοχείο, θα την προστατέψει από την υγρασία. Αν παρ' όλες αυτές τις προφυλάξεις "κολλήσει", βάζουμε την σκόνη μαστίχας στην κατάψυξη να παγώσει και χτυπώντας την μετά, λογικά θα ξαναγίνει σκόνη. Αν τίποτε από αυτά δεν δουλέψει και η μαστίχα έχει στερεοποιηθεί, την ξαναβάζουμε στο multi και την ξανατρίβουμε. Οι ίδιες προφυλάξεις ισχύουν και αν αγοράσουμε έτοιμη μαστίχα σε σκόνη.  

Καλή Επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget