Γρήγορο Παγωτό Ροδάκινο

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με έκανε να φτιάξω παγωτό ροδάκινο στην αρχή του χειμώνα, αλλά αν αισθάνεστε την ίδια επιτακτική ανάγκη, δείτε μια εύκολη συνταγή παρακάτω.
Λυώνουμε στο Multi 3-4 μισά ροδάκινα κομπόστα κονσέρβα, χωρίς το σιρόπι τους, έτσι ώστε να έχουμε περίπου ένα φλυτζάνι πουρέ ροδάκινου. Χωρίς ν' αλλάξουμε σκεύος ρίχνουμε μέσα στο Multi, πάνω από τον πουρέ ροδάκινου, ένα φλυτζάνι γάλα, ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος, μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζάνι σκόνη γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, περίπου 2-3 λεπτά και η κρέμα γάλακτος να αρχίσει να σφίγγει κάπως. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και κομματάκια από το ροδάκινο κονσέρβα μέσα στο μίγμα, για πιο έντονη γεύση φρούτου. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια πλαστική φόρμα ή σε τάπερ με καπάκι και αφήνουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη, για περίπου 6-8 ώρες. Ξεφορμάρεται και σερβίρεται σαν τούρτα παγωτό ή κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται με φετούλες ροδάκινο.
Ένα μπισκότο βουτύρου στον πάτο του μπωλ σερβιρίσματος, είναι μια ευχάριστη τραγανή έκπληξη, συνδυασμένο με την λεπτή γεύση του ροδάκινου και με ότι άλλο επιλέξετε συμπληρωματικά για το σερβίρισμα. Θα πρότεινα να περιοριστείτε σε τρίμμα ξηρών καρπών, που δεν σκεπάζει την γεύση του ροδάκινου. Επίσης μπορείτε να "δέσετε" το σιρόπι της κονσέρβας σ' ένα κασταρολάκι, να μείνει περίπου το μισό, αλέθοντας μέσα και ότι ροδάκινα περίσεψαν και φτιάχνοντας έτσι ένα συνοδευτικό, που βάζετε πάνω από το παγωτό. Σερβίρει 6-8 άτομα, ανάλογα τις μερίδες.
Καλή Επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget