Γλάσο Καραμέλας από Ζαχαρούχο

Ίσως δεν το ξέρατε, αλλά μπορείτε να φτιάξετε γλάσο καραμέλας για τα παγωτά και το κέικ από συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, αυτό που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ-μάρκετ. Χρειάζεται μόνο ένα βαθύ κατσαρολάκι με αρκετό νερό που να σκεπάζει το ζαχαρούχο κουτί και υπομονή, ατελείωτη υπομονή.
 Το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 2 ώρες, φροντίζοντας μόνο να μην εξατμιστεί το νερό, που πρέπει να σκεπάζει οπωσδήποτε το δοχείο του ζαχαρούχου. Μετά από 2 ώρες το γλάσο καραμέλας είναι σχεδόν έτοιμο να το απολαύσετε. Λέμε σχεδόν, γιατί πρέπει πρώτα να περιμένετε να κρυώσει. Συνοδεύει τέλεια παγωτά, κέικ, ψητά μήλα και κάθε είδους γλυκό.
Καλή Επιτυχία, αν και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου :-)

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

3 σχόλια:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget