Mizeria (?) Πολωνέζικη Σαλάτα με Αγγούρι

Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε κάτι δυσάρεστο, αλλά η σαλάτα είναι απλά εκπληκτική, μια άλλη έκδοση για το δικό μας τζατζίκι, αλλά χωρίς σκόρδο και με κύριο χαρακτηριστικό τον άφθονο άνηθο.
Κόβουμε το αγγούρι, με την φλούδα του ή χωρίς, σε πολύ λεπτές φέτες, περίπου ένα μεγάλο αγγούρι. Το αλατίζουμε και τ' αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει το πολύ νερό. Ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό μπαλσάμικο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε μέσα στην σάλτσα γιαουρτιού περίπου μισό φλυτζάνι άνηθο (ναι, μισό φλυτζάνι) και 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε την σάλτσα καλά. Περιχύνουμε τα αγγούρια με την σάλτσα γιαουρτιού και δοκιμάζουμε.
Αν δεν βάλουμε μπαλσάμικο και βάλουμε απλό (λευκό) ξύδι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη στο τέλος, αλλά αυτό είναι θέμα προτιμήσεων. Πολλοί αντί για ξύδι βάζουν λεμόνι, άλλοι βάζουν μόνο άνηθο και άλλοι μόνο κρεμμύδι. Αν περάσετε το αγγούρι από τον τρίφτη, αντί να το κόψετε φέτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ντιπ για το πάρτυ.  Είναι καλύτερα να την αφήσουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα, αλλά τρώγεται ευχάριστα και αμέσως.
Καλή Επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget