Brigadeiros - Εύκολα Τρουφάκια με 3 υλικά


Τα Brigadeiros είναι παραδοσιακά, Βραζιλιάνικα σοκολατένια τρουφάκια, πολύ εύκολα στην προετοιμασία τους και πολύ (πάρα πολύ) γευστικά.

Χρειαζόμαστε:
70 γρ. βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)

Τι κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, να λιώσει, σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Όταν τα δύο υλικά αναμιχθούν καλά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε ζωηρά, να μην μείνουν κόμποι κακάο μέσα στο μείγμα.  Αν κοσκινίσουμε το κακάο θα αναμιχθεί πιο εύκολα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μην μας αρπάξει, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.  Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο, όταν το μείγμα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο, το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να στερεοποιηθεί.  Είναι μετά έτοιμο να το πλάσουμε σε μπαλάκια, φροντίζοντας να βουτυρώνουμε κάθε τόσο τις παλάμες μας, να μην κολλάνε.
Ρολλάρουμε τα Brigadeiros σε ζάχαρη, τρούφα σοκολάτας, τρίμμα καρύδας, κακάο ή ότι άλλο θέλουμε και έτοιμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το πλάσιμο, αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει μέσα σε ταψάκι, επενδεδυμένο με αντικολλητικό χαρτί και να τα κόψουμε μετά σε τετραγωνάκια, με ένα μαχαίρι, που βυθίζουμε κάθε τόσο σε σε ζεστό νερό.\

Καλή επιτυχία :-)

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget