Εύκολη Καλοκαιρινή Πανακότα με Γιαούρτι


Πρόκειται για μια άλλη εκδοχή της κλασσικής Ιταλικής Πανακότα, εξ ίσου εύκολη στην εκτέλεση με απλά υλικά, μια καλοκαιρινή παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού, που επιδέχεται αρκετό αυτοσχεδιασμό.σε ότι αφορά τη γεύση και το άρωμα.

Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό για την διάλυση της ζελατίνης
  • 2,5 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
  • 1,2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 φλούδες από λεμόνι
  • μια ιδέα αλάτι
  • 1/8 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε διαλύοντας την ζελατίνη στο κρύο νερό.  Θα χρειαστεί περί τα 10 λεπτά για να διαλυθεί πλήρως.  Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, όσο χρειάζεται  να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις το μείγμα ζεσταθεί και ίσα ίσα αρχίσει να σιγοβράζει, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, την ζελατίνη, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά να διαλυθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και αν έχουμε κάποια αμφιβολία για την ομοιογένεια και την υφή της κρέμας, την περνάμε από την σίτα.  Η πανακότα είναι έτοιμη να μπει στα ποτήρια.  Λίγες ώρες στο ψυγείο σκεπασμένη, θα βοηθήσουν την κρέμα να σφίξει.

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, τρίμμα σοκολάτας, σιρόπι ή ότι άλλο θέλουμε.

Καλή επιτυχία!


--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget