Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα

Έχει τύχει να χρειαστείτε ζαχαρούχο γάλα για μια συνταγή και να μην βρίσκετε στα ντουλάπια; Καμιά ανησυχία! Αν έχετε ένα κουτί εβαπορέ, λίγη ζάχαρη και άφθονη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ζαχαρούχο, το οποίο, πιστέψτε με, δεν έχει καμία διαφορά στη γεύση από το έτοιμο που αγοράζουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε, είναι ένα κουτί εβαπορέ (400 γρ), γύρω στα 150 γρ ζάχαρη, που είναι περί τα 2/3 ενός ποτηριού του νερού, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το τελευταίο προαιρετικό. Είδατε ότι στη ζάχαρη έγραψα περίπου και αυτό γιατί ο βαθμός γλυκύτητας ποικίλει ανάλογα με το προσωπικό γούστο μας. Π.Χ. εγώ βρήκα τα 150 γρ ζάχαρη πάρα πολλά και την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω με λιγώτερη ζάχαρη.

Η συνταγή προβλέπει να σιγοβράσουμε όλα τα υλικά μαζί, σε ένα κατσαρολάκι, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς να μην φουσκώσει, αλλά και να μην αρπάξει το γάλα στον πάτο.  Θέλει υπομονή και κυρίως θέλει να ετοιμάζουμε και κάτι άλλο παράλληλα, το οποίο θα μας κρατήσει απασχολημένους στην κουζίνα, για όσο χρειαστεί το γάλα, για να δέσει.  ;-)

"πολύ σιγανή φωτιά" σημαίνει ότι το γάλα θα πρέπει να σιγοβράζει  με πολύ μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια, όχι έντονο βρασμό δηλαδή, γιατί διαφορετικά θα κολλήσει.  Ανάλογα με την κουζίνα, 2-4 βαθμοί το πολύ, είναι αρκετοί και πάντα με την προϋπόθεση ότι το παρακολουθούμε και ανακατεύουμε κάθε τόσο.

Όταν το γάλα εξατμιστεί περίπου στο μισό, είναι έτοιμο.  Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που.  Έτοιμο!


Link: H Τέλεια Συνταγή - η Τέλεια Λύση - το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget