Πως διατηρώ τις φράουλες φρέσκες με ξύδι


Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, είναι ευκαιρία να τις ευχαριστηθούμε σε ποσότητα. Όμως οι φράουλες έχουν το ιδίωμα να μουχλιάζουν. Ένα χρήσιμο τιπ, για να μην χαλάνε μετά από λίγες μέρες στο ψυγείο, μέχρι να τις καταναλώσουμε, είναι να τις βουτήξουμε για πέντε λεπτά μέσα σε μια λεκάνη νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει λίγο ξύδι. Τις ξεπλένουμε μετά με καθαρό νερό, τις στραγγίζουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στο ψυγείο. Θα δείτε ότι αυτή τη φορά θα κρατήσουν πολλές μέρες φρέσκες, σαν να τις κόψατε μόλις.

Η αναλογία είναι ένα φλυτζάνι μηλόξυδο με 8 φλυτζάνια νερό. Αυτό θα σκοτώσει τα βακτήρια, που υπάρχουν φυσικά πάνω στο φρούτο και θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας.  Καλό είναι, επειδή η υγρασία τις επηρεάζει επίσης πολύ, σαν πρόσθετο μέτρο, να τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφά την υγρασία και αν το σκεύος που θα τις βάλουμε έχει καπάκι, να μπορεί να παίρνει αέρα.

Δοκιμάστε το!


--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget