Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής


Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή στο Epicurious και είναι απλά τέλεια.

Πως γίνεται

  1. Βάζουμε σε ένα φλυτζάνι κατάλληλο για μικροκύματα, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα.  
  2. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και ελάχιστο αλάτι και βάζουμε ξανά στα μικροκύματα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. 
  3. Βγάζουμε προσεκτικά, γιατί πλέον καίει, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στα μικροκύματα για άλλα 15 δευτερόλεπτα.
Αυτή η αναλογία βγάζει περίπου 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας σιρόπι.  Σερβίρεται πάνω από παγωτά, βάφλες και pan-cakes ζεστό, γιατί στο ψυγείο που θα μπει για να διατηρηθεί, θα πήξει.  Εννοείται ότι κάθε φορά που θα θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να βγαίνει από το ψυγείο και να ζεσταίνεται.

Αν τώρα θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, π.χ. αν θέλουμε 2/3 του φλιτζανιού σιρόπι, τετραπλασιάζουμε τις ποσότητες των υλικών και προσθέτουμε 15 δευτερόλεπτα σε κάθε μία από τις τρεις φάσεις ψησίματος στα μικροκύματα.  Δηλαδή 45 δευτερόλεπτα για το βούτυρο, 45 για το δεύτερο ψήσιμο και 30 δευτερόλεπτα για το τελευταίο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι το σιρόπι στην συνταγή ψήθηκε σε φούρνο 1200 watt, οπότε αν ο δικός σας φούρνος μικροκυμάτων είναι χαμηλότερης ισχύος, θα χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο με τους χρόνους ψησίματος και να μείνει λίγο παραπάνω στον φούρνο, για να δέσει.

Καλή επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget