Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο


Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες.

Δείτε πως

Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού η πορτοκαλιού, μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες εντελώς και να γίνει λείο το σιρόπι μας, αν και δεν το βρίσκω κακό να υπάρχουν που και που και μερικά κομματάκια φράουλας.

Αν βρίσκουμε ότι το σιρόπι στιγμής που φτιάξαμε είναι πολύ αραιό, διορθώνεται εύκολα με ένα κουταλάκι του γλυκού (περίπου) σπόρους chia. Μετά από 15-20 λεπτά, οι σπόροι θα έχουν απορροφήσει τα πολλά υγρά και κατά κάποιο τρόπο θα έχουν ζελατινοποιηθεί και πραγματικά δεν δείχνουν καθόλου άσχημοι μέσα στο κόκκινο-ροζ της φράουλας. Μοιάζουν και λίγο με τα σποράκια που έχουν οι φράουλες.

 Επίσης οι σπόροι chia δεν έχουν καμία γεύση ή άρωμα, οπότε δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούν μάλιστα κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και για μαρμελάδα στιγμής.

Να έχετε υπ' όψιν ότι το σιρόπι αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες το πολύ, γιατί δεν έχει βράσει, οπότε φτιάχνουμε τόσο μόνο, όσο χρειαζόμαστε, ώστε να καταναλωθεί όλο.

Καλή επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget