Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά

Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 φλυτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι. Και ζύμωμα για περίπου 8-10 λεπτά.



Αναμίξτε τα δύο υλικά, οπλιστείτε με υπομονή, ανοίξτε και την τηλεόραση εν ανάγκη, και ζυμώστε. Αν η ζύμη κολλάει πάρα πολύ, ρίξτε ελάχιστο αλεύρι ακόμα στην επιφάνεια, για να ξεκινήσει το ζύμωμα. Ελάχιστο όμως.

Επίσης, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι γενικής χρήσης, προσθέτοντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα για κάθε φλυτζάνι αλεύρι. Το γιαούρτι μπορεί να είναι και άπαχο.

Απλώνετε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, να έχει περίπου μισό εκατοστό πάχος, βάζετε επάνω τα υλικά σας (αλλαντικά, τυριά, σάλτσα ντομάτας κλπ) και ψήνετε για 10-12 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και το τυρί να λιώσει.

Καλή απόλαυση! ;-)

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget