Γιαούρτι με δαμάσκηνα και ανανά


Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ (1 μικρό κουτί) κρύα κρέμα γάλακτος με 6 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη), στις γρήγορες στροφές μέχρι να "στέκεται".  Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις 2 κεσέδες γιαούρτι στραγγιστό, δαμάσκηνα ολόκληρα, χωρίς κουκούτσι, ξερά, κομματάκια από κομπόστα ανανά, στεγνά, χωρίς το σιρόπι και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια.  Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει κι άλλο.  Τοποθετούμε μερικά κομμάτια ξηρούς καρπούς, ανανά και δαμάσκηνα στην επιφάνεια του μίγματος για διακόσμηση και σερβίρουμε σε μεγάλο γυάλινο μπωλ, στο κέντρο του τραπεζιού (σερβίρεται ο καθένας μόνος του) .  Είναι το τέλειο επιδόρπιο για 4 άτομα.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Ελαφρύ και γευστικό, το τέλειο επιδόρπιο μετά από πλούσια γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget