Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ (1 μικρό κουτί) κρύα κρέμα γάλακτος με 6 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη), στις γρήγορες στροφές μέχρι να "στέκεται". Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις 2 κεσέδες γιαούρτι στραγγιστό, δαμάσκηνα ολόκληρα, χωρίς κουκούτσι, ξερά, κομματάκια από κομπόστα ανανά, στεγνά, χωρίς το σιρόπι και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει κι άλλο. Τοποθετούμε μερικά κομμάτια ξηρούς καρπούς, ανανά και δαμάσκηνα στην επιφάνεια του μίγματος για διακόσμηση και σερβίρουμε σε μεγάλο γυάλινο μπωλ, στο κέντρο του τραπεζιού (σερβίρεται ο καθένας μόνος του) . Είναι το τέλειο επιδόρπιο για 4 άτομα. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Ελαφρύ και γευστικό, το τέλειο επιδόρπιο μετά από πλούσια γεύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.