Αχλάδια γλυκό


Τοποθετούμε 100 γρ.βερύκοκα αποξηραμένα και 250 ml χυμό μήλου σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε ελάχιστη κανέλλα και χυμό λεμονιού και τα αλέθουμε στο multi, να γίνουν πουρές.  Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 400 ml κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση γλυκό, όπως είναι η μαυροδάφνη, η σανγκρία κ.α.  Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλλας και την φλούδα από 1 λεμόνι.  Τοποθετούμε στο σιρόπι αυτό 4 αχλάδια ολόκληρα, καθαρισμένα (αφήνουμε τα κοτσάνια) και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας τα αχλάδια και προσέχοντας να μην λυώσουν.  Βάζουμε τον πουρέ από τα βερύκοκα στην πιατέλλα, τοποθετούμε επάνω τα αχλάδια και περυχύνουμε με το σιρόπι.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Είναι μια τέλεια νηστίσιμη συνταγή με φρούτα, κατάλληλη και για χορτοφάγους και χωρίς λιπαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget